€ 1.500

opgehaald van € 1.500
100% bereikt

Vervoer naar de EUR voor Kindercolleges (Streefbedrag behaald)

Kindercolleges zijn colleges op de EUR bestemd voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 12 jaar en hebben altijd leuke, bijzondere of spannende onderwerpen die te maken hebben met Wetenschap. De sprekers zijn inspirerende mensen met veel kennis en ervaring.

De Kindercolleges bestaan uit drie onderdelen: een voorbereidende les op school, het Kindercollege op de Erasmus Universiteit en een afrondende les op school. Het lesmateriaal past in de leerdoelen van de school en voor de leerlingen is het een eerste kennismaking met de universiteit!

De leerkrachten en leerlingen zijn enorm enthousiast over de colleges, echter het regelen van vervoer en het vinden van voldoende begeleiding is lastig te regelen. Kosten voor vervoer bedragen ongeveer 300 euro per school. Wij helpen de scholen graag om dit te financieren. Onze doelstelling is voor minimaal 5 scholen het vervoer te bekostigen.

Wat verzorgt het Wetenschapsknooppunt EUR met het betaalde sponsorgeld:

  • vijf kindercolleges in 2016-2017, verzorgd op de EUR door een wetenschapper (gratis)
  • lesmateriaal ter voorbereiding en afronding op het kindercollege op de EUR (gratis)
  • vervoer v.v. school - EUR voor de leerlingen en hun begeleiders (300 euro per school per keer)
  • een speurtocht over de campus o.b.v. student-docenten van het Wetenschapsknooppunt EUR (10 euro per speurtocht per klas)

Voor het streefbedrag halen wij 5 scholen naar de EUR voor een kindercollege.

Tilly Schildt

tilly.schildt@eur.nl

0031104082714